Doorgaan naar hoofdcontent

Ninco is (bijna) geen racebaanmerk meer

Wie de racebaanindustrie een beetje volgt, heeft het wel zien aankomen.  Ninco is bijna geen racebaanmerk meer. Het merk is op sterven na dood. Erg jammer, het was zo populair. Ook ik schreef daar al over op mijn site: Ninco: ruim 20 jaar populair.


De afgelopen jaren is Ninco steeds minder slotraceartikelen gaan maken. Daarvoor in de plaats produceert Ninco nu RC-speelgoed. Bekijk de catalogus die gisteren verscheen: Ninco Catalogue 2016. Je moet helemaal naar het einde scrollen om nog wat racebanen te zien. Ninco heeft alleen nog maar de analoog baanstukken en sets zonder auto's in de catalogus opgenomen. De oude en succesvolle slotcars zijn allemaal uit de folder verdwenen. Wat er nog wel is, is een laatste poging om nog wat auto's te maken met een universeel chassis. Je hoeft geen profeet te zijn om te zien dat dit niets wordt. Ninco probeert wel de jonge racers te binden met een 1:43 systeem, maar dat lijkt Chinees-prutswerk te zijn.

Ninco loopt dus op de laatste benen als racebaanmerk. Jammer, want het heeft een belangrijke rol gespeeld in de wederopstanding van de racebaanhobby in de jaren negentig.

"Ieder nadeel, heb zijn voordeel" zei een veel te vroeg overleden voetballer. Voor verzamelaars is Ninco een interessant racebaanmerk geworden, omdat men weet dat het een afgebakend gebied is geworden.

Reacties

MarcStouten zei…
Oei, gelukkig voor de slotracers zijn er nog andere goede merken zoals NSR en Slot.it
MarcStouten zei…
Oei, gelukkig voor de slotracers zijn er nog andere goede merken zoals NSR en Slot.it
Meijdonck zei…
Jammer, zeker ook als McLaren F1 GTR verzamelaar.

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.