Doorgaan naar hoofdcontent

Testritten met de racebaanvrienden

Een maandje geleden heb ik Carrera Digitaal uitgeprobeerd met mijn racebaanvrienden. Vier leden van het befaamde Racekeldergenootschap konden tijd vrijmaken om een avondje te racen.


Voor de gelegenheid had ik een leuke testbaan op de grond uitgelegd volgens het concept dat ik eerder heb besproken. In het kort. Een rechtstuk van 2 sporen met baantelling en pits. Aan het einde van het rechte stuk gaat het naar vier sporen d.m.v. de Engstelle. De wissels zijn hier afgeplakt, zodat het niet mogelijk is om naar de buitenste banen te gaan. Deze zijn bedoeld om in te zetten. Als een auto uit de baan vliegt moet de slotcar in de buiten- of binnenbocht of worden ingezet. Daarnaast dienen de buitenste sporen als baankanten. Aan het begin van het rechte stuk worden de buitenste banen naar de binnenste geleid via de Engstelle.De vier heren hadden nog weinig ervaring met digitaal racen. Met het digitale systeem van Carrera was nog niemand bekend. We begonnen te racen met mijn 1:32 auto's. Deze auto's zijn standaard, dus met magneten en originele banden. Deze auto's gebruik ik voor het racen met kinderen en beginners. Het echte racen gaat in huize Racebaaninfo plaatsvinden met 1:24 modellen van voornamelijk Carrera plaatsvinden. De BRM auto's zullen t.z.t. een aparte klasse worden.


Ik vind die auto's van Carrera grandioos: mooie lijnen, goede detaillering en betaalbaar. Magneten gaan eruit en de standaard banden worden vervangen door Frankenslot banden. Per set kosten deze banden 5 euro.

Digitaal racen is anders dan analoog racen. Bij analoog racen ben je vooral bezig snel rond te rijden en het liefst strakke tijden laten noteren. Bij het digitaal racen ben je gericht op de anderen op de baan. Het is met vier modellen gewoon druk op de baan. Je moet rekening houden met elkaar en tactisch optreden door het juiste spoor te kiezen. Daarnaast is het een uitdaging om met de verplichte pitstops om te gaan. Je moet tanken en het kan druk zijn in de pits. Je moet meer beslissingen nemen bij het digitaal racen.De mannen van de raceclub vonden vooral het racen met de 1:24 auto's een belevenis; kortom de test is succesvol verlopen.

Reacties

Anoniem zei…
Heel blij dat de test met Carrera D124 goed verlopen is, kwestie van weken aleer ik klaar ben met mijn baan.
Geeft toch hoop dat we een goede keuze gemaakt hebben.
Groeten, Danny 'Slotticar'

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.