Doorgaan naar hoofdcontent

Interview met Sven Vandersmissen

Ditmaal een interview met één van de mensen achter Slottrack, het vernieuwde racebaanforum van Nederland en België.

Sven Vandersmissen:
"Ik zweer bij digitaal racen. Ik heb al het analoge weggedaan. Zoveel meer mogelijkheden."
 Lees het vraaggesprek met Sven Vandersmissen op Racebaaninfo.nl.

Reacties

MarcStouten zei…
Een digitale fan techneut!! Leuke interview! !!!
FRANK103 zei…
Bij je verhaal over de marshall kan ik niet reageren! Ben het niet met je hele verhaal eens, net als bij scheidsrechters en grensrechters zijn marshalls een factor waar je tijdens een wedstrijd rekening moet houden. Een 'slechte' marshall betekent dat je in die bocht minder risico moet nemen. Hoort dus bij de wedstrijd!
Bij inzetten gaat inderdaad op volgorde van uitvliegen tenzij de eerste auto er voor zorgt dat andere auto's naast de baan belanden. Dan wordt de veroorzaker het laatst ingezet. Volgens mij hanteren meeste clubs die regel bij inzetten!

Leuk verslag over Sven, met wat meer vaste bezoekers en het volgooien van slottrack met foto's en verslagen komen er vanzelf meer bezoekers!

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.