Doorgaan naar hoofdcontent

Slottrack blijft voorlopig uit de lucht

Een groot aantal slotracers heeft mij de afgelopen weken per e-mail gevraagd wat er met Slottrack aan de hand is. Aangezien ik het ook niet weet, besloot ik contact op te nemen met een moderator van Slottrack. Mijn racebaanvriend Marc B. wist mij in verbinding te brengen met de Mario van Ginneken, de beheerder van Slottrack.

In overeenstemming met Mario volgt hier zijn verklaring over de kwestie.

"De Slottrack site draait op een iets oudere versie van Invision Board forumsoftware, waarin kleine veiligheidslekken zitten. Hackers maken misbruik van deze lekken waardoor er blijkbaar veel spam wordt verstuurd vanaf Slottrack, aldus onze provider. Ik heb al enkele dingen geprobeerd, maar ben eigenlijk niet genoeg bekend met de Invision Board software om dit zelf op te lossen met de huidige software. Hierdoor heeft de provider de site al verschillende keren zonder waarschuwing offline gezet.

Volgens de provider moet er een nieuwe versie van de forumsoftware worden geïnstalleerd om dit probleem definitief op te lossen. Hier komt echter een ander probleem om de hoek kijken: Invision Board is niet gratis en we moeten dus een investering doen van enkele honderden Euro’s om een update te realiseren. Dan is het echter nog niet 100% zeker dat er niet weer een nieuw spamprobleem ontstaat en we over een bepaalde tijd weer (betaald) moeten updaten.

We hebben ook uitgezocht of het mogelijk is om naar gratis forumsoftware over te stappen, bijvoorbeeld phpBB. Het opzetten van een nieuw forum met phpBB is uiteraard geen probleem, maar er is geen software om ons bestaande forum over te zetten. We zouden dan met een compleet nieuw en leeg forum moeten starten en ik denk dat de overlevingskansen van Slottrack dan ook nihil zijn.

Op dit moment hebben we dan ook besloten om Slottrack uit de lucht te laten en we hebben ook eigenlijk geen andere keuze. Het is alleen vervelend dat we dit op de Slottrack site niet meer kunnen mededelen omdat de provider momenteel de site uit de lucht laat."

Naschrift (12 juni 2015): Slottrack maakt een doorstart op http://slottrack.bbforum.be/.


Reacties

Anoniem zei…
http://www.mybb.com/download/merge-system/
FRANK103 zei…
Jammer, slottrack was toch een erg leuk forum!
Zeg Anoniem van post #1, wat bedoel je daarmee? Wil je de beheerder van Slottrack gaan helpen?
Mario zei…
MyBB is een goede tip, daar zal ik eens in duiken...
Anoniem zei…
Ik zal eens contact opnemen met mario.
svvander zei…
Slottrack is back! http://slottrack.bbforum.be Allen hartelijk welkom. (Ok, er staat nog niet veel op, maar dit komt wel met de tijd, samen met jullie hulp uiteraard).

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.