Doorgaan naar hoofdcontent

Slotracen in 2014


2014 was voor veel mensen een bewogen jaar. Ook voor mij. Ik ga je niet lastig vallen met mijn persoonlijke perikelen, maar we richten ons op het slotracen.

Het eerste half jaar heb ik niets gedaan aan de hobby. In de zomer kreeg ik het virus weer te pakken. Ik begon aan het restylen van mijn website. Eind augustus was het klaar. Ik ben zelf zeer tevreden met het ontwerp. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Na een maandje werd ik door Marc Stouten uitgenodigd om bij hem te racen en een artikel te schrijven over zijn fraaie racebaan Het Souterrain.

Sindsdien racen we regelmatig samen. Bandenspecialist Marc B., Timon en Martin zijn ook regelmatig van de partij. Het racen vindt altijd plaats in een prettige sfeer. We racen om te winnen, maar het blijft altijd sportief.

Ik heb in oktober ook een bezoek gebracht aan de slotraceclub in Scheveningen. Ik maakte daar kennis met de leden van de club en een paar anderen, zoals Alexander Grijpma (Aka Geinslot). Alexander vertelde mij alles over de nieuwe 1:24klasse met Formule 1 auto’s.
SRC Scheveningen is een leuke club voor mensen die met 1:24 auto’s racen.

Een maand later was ik deelnemer van de jubileumrace van de raceclub Slipstream. Dit is een hele leuke slotraceclub waar met 1:32 auto’s geracet wordt. De sfeer is daar gezellig en sportief. Het was een leuke ervaring om weer eens op een grote clubbaan te racen.

In de tussentijd was ik ook begonnen aan de bouw van een racebaan. Eerst was ik van plan om een demontabele houtenbaan te maken. Maar in mijn huis heb ik niet echt de plek om een racebaan te frezen. En daarnaast had ik toch behoefte aan een vaste racebaan. Ik heb niet veel plek maar op de vide moest een racebaan komen. Daarvoor besloot ik mijn plastic Ninco baanstukken te gebruiken. De eerste tafel beviel niet en brak ik al af na twee weken racen. Een record in racebaanland denk ik. Binnen een paar dagen stond er een nieuwe tafel. De nieuwe racebaan wordt een thema racebaan. De naam is Urbex. Op mijn site heb ik hier al over geschreven.

Het komende jaar ga ik verder met het aanbrengen van scenery op mijn racebaan. Ik ga nog naar slotracers toe voor een rapportage voor mijn site.
Daarnaast hoop ik nog veel avonden bij Marc Stouten te racen en zal af en toe mijn gezicht bij racebaanclubs laten zien.

Ik wens iedereen een heel goed en vooral gezond 2015 met veel racebaanplezier. 
Reacties

MarcStouten zei…
Hee JW goed dat je hobby weer hebt opgepakt!! Je bent uiteraard altijd welkom om bij te kletsen en racen!!!!

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.