Doorgaan naar hoofdcontent

Slotraceclubs in Nederland en België

Een paar weken geleden publiceerde ik op mijn website een overzicht van Slotraceclubs in Nederland en België. Van één club ontbrak nog informatie, namelijk de club Pitstop uit Hoorn.

Van Wouter Haanstra ontving het volgende over de raceclub Pitstop in Hoorn.
"We zijn al meer dan 15 jaar gevestigd in een ruimte boven in de sporthal De kers waar we een vaste 4-sporen baan hebben liggen van het merk Fleischmann. De baan heeft een lengte van 32 meter ,en is voorzien van een computer tijd registratie systeem voor het tellen van de rondes en de snelheid en de 100e van  secondes.

De stroomvoorziening bestaat uit een viertal trafo’s zodat elke baan zijn eigen voeding heeft van 9-12 of 15 volt en per trafo 10 amp. zodat we geen last hebben van instortende snelheid bij de start. We maken gebruik van XLR pluggen voor de aansluiting van de regelaars.
Onze clubavond is op de vrijdagavond van 20.30 tot 23.30 uur
Het lidmaatschap bedraagt € 6.00 per maand
Er wordt gereden voor de clubkampioenschappen.

Ons adres is : Moerbalk 2  1628 GW  Hoorn (Sporthal De Kers, Kersenboogerd)"
Het artikel Slotraceclubs in Nederland en België is geactualiseerd.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.