dinsdag 30 december 2014

Digitaal of analoog; dat is de vraag (of niet)

Na 10 jaar digitaal slotracen twijfelt de consument nog steeds: analoog of digitaal slotracen? 
De twijfel van de consument is terecht, want de racebaanmerken werk(t)en niet samen en dat heeft geleid tot verschillende systemen die niet uitwisselbaar zijn. 
Bekijk het artikel op racebaaninfo.nl en laat hier weten of je het met de stelling die daarin wordt geponeerd eens bent.
Lees verder: 6redenen om te blijven twijfelen om wel of niet digitaal te racen

6 opmerkingen:

MarcStouten zei

Het is al een dure hobby. En met digitaal idd helemaal......

Firefighter zei

Lastige keuze inderdaad. Ik heb zelf ooit de keuze gemaakt voor Ninco digitaal. Ninco lijkt het lastig te hebben in de markt en brengt nauwelijks nog iets nieuws uit. Ik denk er daarom over om mijn wissels te voorzien van Oxigen hardware. Grote nadeel vind ik de prijs

Gerard van Dongen zei

Ik heb vier systemen gehad en vind dat het aan de essentie van slotracen voorbij gaat.
Ben nu na 20 jaar slotracen met treintjes bezig. Daar heeft digitaal een echte functie omdat je daar PER definitie het spoor deelt. Ga ik over een tijdje weer met racebanen aan de gang zal het gewoon traditioneel zijn.

Anoniem zei

Alle zes argumenten zijn waar naar mijn mening. Maar tegelijk is het zoooo leuk, met meerderen op hetzelfde spoor racen...! Onoverzichtelijk, raceflow vaak onderbroken, verkeer om op te anticiperen, tanken, pitstrategie kiezen... Het is een leuk en fascinerend racespel ervaar ik elke winterbaan weer opnieuw.

Ook als je alleen rijdt/cruist is het anders dan analoog: dan is er wel de flow van elk rondje verbeteren zonder hinderend verkeer op de baan, maar nog altijd 2 sporen om uit te kiezen / de ideale rijlijn te zoeken.

Ik denk idd dat de doorbraak pas komt met multiprotocol chips. De nieuwste generatie scorpius chips rijdt bvb ook al op ninco en scalextric digitaal.

Groet, Merc

jan willem van capelleveen zei

@ Gerard. Spoor 1 in combinatie met een racebaan is een mogelijk nieuw project.

@ Merc. Ik ben het met je eens dat digitaalracen ook leuke kanten heeft, maar daar ging het stuk niet over. Hoe doet Scorpius het qua verkoop? Is het populair of is het een relatief klein clubje dat digitaal met Scorpius racet.

@ Firefighter. Ik ben benieuwd hoe Oxigen op de clubs het gaat doen. Is een hele interessante optie.

Merc zei

Spoor 1 i.c.m. een racebaan is supermooie combinatie, is mij gebleken.

@JW. Je punt blijft dan ook staan, het is een verdeelde wereld door de verschillende protocollen. Maar daar zal denk ik op termijn wel verbetering in komen.
Scorpius blijft - net als Oxigen denk ik - een relatief marginaal high-end product. Het is prachtig maar te duur voor mainstream racen. In een clubomgeving kan het denk ik wel slagen, dan wordt de investering over de leden omgeslagen.

Carrera Digitaal en SSD komen voor thuisracers toch meer in de richting qua betaalbaarheid.