Doorgaan naar hoofdcontent

Boek: Slot Car Racing

De Duitser Ferdinand Schmökel heeft al drie boekjes geschreven over het slotracen. Twee boekjes gingen over het merk Carrera en het derde boekje was een soort handleiding voor beginners. Kennelijk had de auteur de smaak te pakken en had hij zijn uitgever zover gekregen een volwaardiger boek te maken.

'Slot car racing' is ook op de beginner gericht, maar ervaren slotracers zullen het leuk vinden om er in te bladeren. In het boek wordt de lezer goed geïnformeerd over de stand van zaken in het slotracen. De belangrijkste merken worden besproken. De tekst niet kritisch maar wel informatief. Het enige punt van kritiek is de kwaliteit van de foto's. De belichting van de meeste foto's is onder de maat. De foto's hebben een 
gele gloed. Ik vind het onbegrijpelijk dat een uitgever foto's van een dergelijke slechte kwaliteit in een boek afdrukt. 

Titel: Slot car Racing
Auteur: Ferdinand Schmökel
Aantal pagina's: 128 
Afmeting: 24,4 x 21,6
Uitgever: Motorbuch Verlag
Taal: Duits 
ISBN: 9783613028067

Reacties

MarcStouten zei…
o, da's zonde ja

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.