Doorgaan naar hoofdcontent

10 grote ergernissen van slotracersOp het Engelstalige Slotforum kwam een interessant topic aan de orde: wat zijn de grootste ergernissen van slotracers. Uit die ‘thread’ heb ik een top 10 vastgesteld.

10 grote ergernissen van slotracers
  
1. Prijs van de onderdelen, zoals baankanten.
2. Slotracers die de snelheidsregelaar op de baan leggen.
3. Plastic showboxen en vooral schroefje in door van Scalextric.
4. Racevrienden die onvoorzichtig omgaan met de baanscenery.
5. Vrienden en familie die zeggen dat je teveel slotcars hebt.
6. Niet doorhebben dat je naar de verkeerde auto kijkt.
7. Eindeloos achtervleugels repareren.
8. Onoplettende marshals.
9. De kleine schroefjes.
10. Valsspelers.

Wat is jouw grootste ergernis?


Reacties

FRANK103 zei…
Marshalls die traag reageren en dan de auto in de verkeerde baan zetten, die mag van mij op 1. Die baanstukken, die koop je toch zo nu en dan, dat zijn niet van die enorme uitgaven. Nee, dan stukjes lood die los raken tijdens een race, dat is ook knap vervelend. Maar familie die vinden dat je teveel auto's hebt? Die mogen niet op zolder komen, laat staan dat je moet vertellen wat voor nuttige aankopen je gedaan hebt, dat is niet handig! Jouw vrouw gaat toch ook niet iedere keer vertellen dat ze weer kleding of schoenen heeft gekocht. Of naar de kapper is geweest?
He Frank. Dit is niet mijn persoonlijke top 10 hoor...

Het gaat hier ook niet om de baanstukken maar om de baankanten. Die vindt men in verhouding veel te duur.

Mijn vrouw krijgt weleens van haar vriendinnen te horen dat ik volgens die vrindinnen te veel geld uitgeef aan mijn hobby. Ach mijn vrouw reageert dan heel cool, met "jouw man brengt het geld naar de kroeg, is dat beter?".

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.