Doorgaan naar hoofdcontent

Slot Car Racing in the Digital Age

Een paar weken geleden schreef ik al een blog over de auteur Robert Schleicher. Nu wil ik het hebben over het laatste boek van hem: 'Slot Car Racing in the Digital Age'.

Een hele mond vol, maar eigenlijk is het gewoon het vierde deel van een serie boeken die gepubliceerd zijn vanaf 2001. Toen ik voor het eerst het boek doorbladerde dacht ik 'al doende leert men'. Over de vorige delen had ik altijd wel wat op te merken. Soms was het slordig, stonden er slechte foto's in of was de informatie totaal overbodig of ver gezocht. Met de 'Digital Age' heeft de auteur eindelijk een boek gemaakt dat door beginneling of ervaren slotracer interessant gevonden kan worden, omdat het boek evenwicht van samenstelling is.

Het boek gaat niet over digitale racebanen, maar is algemeen van aard. De digitale systemen worden wel kort en bondig besproken, maar de informatie die verder wordt behandeld heeft een breder kader, zoals afbeeldingen van baanontwerpen, foto's van thuisracebanen (het mooiste hoofdstuk wat mij betreft) en tips over het maken van een racebaan thuis. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe je een auto kunt tunen en worden er 69 slotcars getest.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.