Doorgaan naar hoofdcontent

SCX verbetert digitaal systeem


SCX introduceert binnen enkele maanden een nieuw digitaal systeem: SCX WOS. 

WOS staat voor (2.4G) ‘Wireless Overtaking System’.

Het bestaande systeem wordt verbeterd, dat wil zeggen, alle elektronische onderdelen van SCX Digital worden vervangen.

De belangrijkste eigenschappen van SCX WOS zijn:
-       Snelheidsregelaars op basis van 2.4 GHz;
-       Oplaadbare batterijen in regelaars;
-       SCX Digital baanstukken zijn bruikbaar voor SCX WOS;
-       Alle Digitale onderdelen (elektronische) zijn niet compatibel;
-       Maximaal 6 auto’s tegelijkertijd op de baan;
-       Draadloze communicatie accessoires;
-       Regelaar kan geluid van auto weergeven;
-       Remlichten op auto;
-       Schakelaar op auto’s om ook analoog te racen (auto’s kunnen dan op analoge racebanen van andere merken worden gebruikt);
-       Nieuwe slepers;
-       Remgevoeligheid instelbaar op regelaar;
-       Aan- en uitzetten verlichting via regelaar;
-       Startlichten zoals in F1;
-       Valse start detectie;
-       Aan einde van de race gaan de auto’s automatisch in een laag tempo rijden;
-       Ghost- en Pacecar inzetbaar.


Reacties

Maarten zei…
Dit ziet er veelbelovend uit ! Het zet hopelijk Carrera en Scalextric aan om hun digitale systeem ook te blijven verbeteren en uitbreiden.
Ik ben benieuwd naar de optie om met de draadloze handregelaar motorgeluid te laten horen. Ik lees overigens dat het ook mogelijk is om via dezelfde handregelaar de auto als het ware "in z'n vrij" te zetten en vervolgens met het gas te spelen. Het klinkt leuk allemaal, maar ik verwacht er eerlijk gezegd niet teveel van.
grtn.

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.