Doorgaan naar hoofdcontent

Scalextric - The Ultimate Guide

Het laatste boek 'Scalextric - The Ultimate Guide, 7th Edition' van Roger Gillham is voor de kerst in 2008 uitgekomen. Het lijvige boekwerk omvat 360 pagina's en is ingedeeld in 28 hoofdstukken. Het was de bedoeling dat dit het laatste deel zou worden in de reeks boeken over Scalextric. De titel onderschreef dit, maar er wordt momenteel toch gewerkt aan een achtste deel. Roger Gillham werkt samen met Adrian Norman aan dit volgende deel.

Het zevende deel uit de serie kwam na - hoe verrassend - deel 6, maar dat deel werd in 2004 nog aangekondigd als het laatste deel van de serie, die in 1981 begon. Het boek is een soort van catalogus waarin alle (althans daar streeft de auteur na) modellen van Scalextric zijn opgenomen, inclusief de auto's die in andere landen (anders dan het Engelse Scalextric) zijn gemaakt. Denk dan aan landen als Mexico, Japan, Spanje, Frankrijk en Argentinië. Voor liefhebbers van Scalextric is dit boek een 'must-have'.

Auteur: Roger Gillham
Titel: Scalextric - The Ultimate Guide, 7th Edition
Uitgever: Haynes Publishing Group (United Kingdom)
Jaar: 2008
ISBN: 9781844255368
Pagina's: 360 (Hard cover)

Over de volgende editie van dit boek kun je informatie vinden op de site Slot Car Portal.


Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.