Doorgaan naar hoofdcontent

WikiSlot

Wiki Slot is een online slotcar-database. De site is nog in ontwikkeling, maar er is al het één en ander te zien.

Het is de bedoeling om op Wikislot zoveel mogelijk informatie te verzamelen van alle slotcars van alle verschillende fabrikanten van alle jaren.

Je kunt op WikiSlot je eigen online slotcarverzameling creëren door simpelweg in te loggen met je Facebook, Google of Twitter-account. 

Als je de informatie onnauwkeurig vindt of als je een bijdrage wilt leveren, dan kun je contact opnemen met de makers van WikiSlot.


  
Ik vind het een leuk initiatief en ben benieuwd of het echt van de grond komt.

Reacties

Marc Brevoord zei…
Leuk! Gelijk een begin gemaakt om mijn collectie vast te leggen.
Ze missen nog wat auto's, maar die zullen vast vanzelf toegevoegd worden.
Dit soort initiatieven zijn altijd wel leuk, maar er zijn helaas maar altijd een paar mensen die de tijd en zin hebben om de database te vullen.
Ik moet zeggen dat ik er waarschijnlijk ook geen tijd voor ga maken...
Maar leuk dat jij het wel doet! Ik ga kijken, dat dan weer wel.
Karl M zei…
log in via FB ging nu niet.

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.