Doorgaan naar hoofdcontent

Robert Schleicher
Robert Schleicher is een bekende auteur van racebaanboeken. In de jaren zestig schreef Robert Schleicher al twee boeken over het slotracen. Het eerste boek, Model road racing handbook, is uitgebracht in 1967. In 1979 verscheen Radio control and tabletop model car racing. Zoals de titel al aangeeft, behandelt het boek zowel racebanen als radiografisch bestuurbare auto's.

Sinds 2001 heeft hij nog vier boeken geschreven. Schleicher is niet alleen auteur van vier boeken over het moderne racen, maar is ook hoofdredacteur van het tijdschrift Modelcar racing.

De eerste uitgave van het ModelCarRacing verscheen in 2002. Het blad, dat zesmaal per jaar verschijnt, voorziet in een grote behoefte en is zeer populair in Amerika en Canada. In beide landen is het blad verkrijgbaar in de winkel. Van dit tijdschrift zijn al meer dan 75 edities verschenen.

In het tijdschrift staan veel interessante artikelen. Naast de gebruikelijke testverslagen besteedt de redacteur veel aandacht aan het verbeteren van modellen. Schleicher kan als geen ander auto’s modeleren tot ze exact gelijk zijn aan het origineel. Het tijdschrift is ook digitaal (iPad) verkrijgbaar.

De boeken die Schleicher de afgelopen jaren heeft geschreven, zijn min of meer een weergave van de inhoud van het tijdschrift, aangevuld met artikelen over regelaars, de merken enz.

Robert Schleicher bewijst de racebaanhobby een dienst met de uitgaven.

De zeer informatieve uitgave Racing and collecting slot cars verscheen in 2001. Een jaar later werd het boek Slot car bible uitgegeven.

In 2005 werd een nieuw boek aan de reeks toegevoegd. De titel luidt Slot car racing. Dit laatste boek is de beste uit de reeks omdat het zeer compleet en overzichtelijk is.

Racing and collecting slot cars. St. Paul : Motorbooks International, 2001. 127 p., ill. ; 28 cm. ISBN 0760310246.

Slot car bible. St. Paul : Motorbooks International, 2002. 231 p., ill. ; 27 cm. ISBN  0760311536.

Slot car racing. St. Paul : Motorbooks International, 2005. 231 p., ill. ; 28 cm. ISBN 0760321019.

Slot Car Racing in the Digital Age is het laatste boek dat Robert Schleicher heeft geschreven. Binnenkort kom ik hier op terug.

De boeken, die de tand des tijds doorstaan, zijn onder andere bij Amazon.com en Bol.com verkrijgbaar.

Het is mij niet bekend of Robert Schleicher een nieuw racebaanboek op stapel heeft staan. Zijn laatste boek, over treinen, dateert van 2011. Hij is nog steeds actief, want iedere twee maanden schrijft hij het Modelcar racing vol.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.