Doorgaan naar hoofdcontent

Racen in Het Souterrain

Vorige week vrijdagavond heb ik het genoegen Het Souterrain bezocht. Ik durf te beweren dat dit de mooiste thuisracebaan van Nederland is. Bewijs het tegendeel, als je het niet met deze stelling eens bent. Reageren kan hieronder.

Kijk op mijn site voor een impressie van deze racebaan en lees het korte interview dat ik met de maker van het Targa Florio circuit heb gehouden.
Lees verder: Racen in Het Souterrain


Reacties

MarcStouten zei…
Leuk! Laat me graag uitnodigen voor het bezoeken van mooie/interessante thuisbanen van andere Slotrace collega's
FRANK103 zei…
Hoi JW, het is zeker een heel fraai circuit van Marc, hoog tijd dat we de stevigheid van de scenery weer eens gaan testen! Op mijn -afschuwelijke- weblog staan plaatjes en een filmpje van het vorige circuit van Marc, dat was ook erg fraai!
http://frank103.blogspot.nl/search/label/Souterrain

Hachelijk?
Heb me laten vertellen, dat jij Frannk103, grootleverancier bent van het onderdelen bakje...
PorscheHarry zei…
Hoi JW,
Het circuit van Marc staat idd op eenzame hoogte. Ik heb ook een paar keer de eer gehad op het Souterrain te rijden:
http://porscheharry.blogspot.nl/2011/01/de-dromenbouwer.html

De race championship of the bloggers is daarom een extra mooi evenement:
http://porscheharry.blogspot.nl/2012/03/championship-of-bloggers.html

Wees wel bewust dat dit circuit mogelijk volgend jaar niet meer bestaat, Marc wil zijn Souterrain nog wel eens herbouwen (ik meen drie keer in vijf jaar) :-)
Ja PorscheHarry, daaromheb ik ook gelijk foto's genomen. Vrijdag ga ik er weer racen,. Ik ben benieuwd of er dan een ander Siciliaansdorp ligt waar we doorheen racen.
MarcStouten zei…
nog even geduld heren. Volgend jaar wellicht. PorscheHarry, Frank103, Steffer en HenkG hebben deze baan nog nog niet bereden (ofwel ingezegend haha!)

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.