Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw design Racebaaninfo.nl

Sinds een paar maanden heb ik het racebaanvirus weer onder de leden. Wegens drukke werkzaamheden (werk, verhuizingen, gezin, studie, sport) heb ik het twee jaar lang verdrukt en ik heb daardoor niet veel aan de racebaanhobby gedaan.

Wegens de ongeneeslijkde ziekte (lees: het racebaanvirus) ben ik weer 'back on track'.

In eerste instantie heb ik mijn website Racebaaninfo.nl voorzien van een nieuw uiterlijk. Aan dit eigen ontwerp heb ik onlangs de laatste aanpassing verricht. De komende tijd is dit het nieuwe design.

Ook heb ik enkele nieuwe artikelen geschreven. Vanaf nu komen er weer regelmatig updates.

Deze blog blijf ik ook bestoken met racebaannieuws en losse flodders.

Wat vind jij van het nieuwe design van mijn website Racebaaninfo.nl?


Reacties

MarcStouten zei…
Welcome back!!!
FRANK103 zei…
Ziet er goed uit JW, gaat het blogspot deel nu de digitale vuilnisbak in? Dan ga ik de link aanpassen.....
Hi Frank, ik blijf hier wel actief met nieuws en foto's enzo.. Dus gewoon een link erbij!
PorscheHarry zei…
Gelukkig dat bij meerdere slotracers het virus zo hardnekkig blijft. Ik kijk uit naar de updates en wie weet doe ik over een tijdje ook weer vol mee.
Firefighter zei…
Je nieuwe opmaak ziet er gelikt uit! Racebaaninfo is nog steeds de beste en meest volledige racebaansite die er is wat mij betreft.
Dank je wel. Ik heb een planning gemaakt om zowel de blog als de stite bij te houden. Ik ga ervoor...

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Bouwverslag Pleasuredome 2010

Een racebaan maken van hout kan iedereen. Je moet natuurlijk niet te onhandig zijn, maar met een beetje hulp hier en daar, kunnen alle hobbyisten erin slagen om je eigen ‘droomcircuit’ te maken. Dit is een verslag, plan van aanpak, van mijn houten racebaan Pleasuredome 2010.Stap 1 – Layout

De belangrijkste stap is gelegen in de voorbereiding van het baanontwerp. Het baanontwerp moet in de meeste gevallen worden aangepast aan de ruimte van de kamer. In eerste instantie koos ik ervoor om de baan – zoals Pleasuredome 2009 – met één kant tegen de muur te plaatsen, waardoor de racebaan prominent in het midden van de racebaankamer kwam te staan. Van dat idee ben ik afgestapt, omdat ik uiteindelijk voor een klassiek recht stuk heb gekozen en de bochtencombinatie zodanig heb afgestemd met de ruimte om plaats te creëren. Met de vorige racebaan was het erg krap in de kamer. Nu is de baan in een hoek geplaatst en is er voldoende plaats voor vier volwassen personen. De lengte van de baan is minder…