Doorgaan naar hoofdcontent

S-Ring

Als je geïnteresseerd bent in mooie aangeklede racebanen, dan moet je zeker de S-Ring op het Slotforum bekijken. Het circuit is gemaakt in de stijl van de jaren zeventig.

Een Duitse vijftigplusser heeft de baan gemaakt. Op het Slotforum schrijft hij aan het begin van het project het volgende:

I started with Scalextric Sport 7 Years ago. From the beginning it was clear for me, that I want create a track with landscape, buildings and other things to give it a realistic look. Carpet racing I'm not really into it. At that time I lived in a little flat and the problem was, that I hadn't the place for a permanent track. I build a track in 3 pieces but the assembly and disassembly was no fun and over the years I lost the interest in slotcars. I wraped all track pieces, cars, figures, buildings in boxes hoping that sometimes it would be possible to build a permanent track. In 2010 I bought a house and in the middle of 2012 I my interest in slotracing again began.
When the winter 2012 came, I started with the construction of the new track. The dimension is 3,50 x 2,00 meters, the requirements for the track should be:
1. Scalextric digital for 6 cars
2. Pit lane
3. Similar park high detailing scenery with hilrocks, humps, trees etc.
4. Painted track
5. Special track passages (what I mean you will see later)
6. High detailing slotcars from for example RACER, Le Mans Miniatures …
7. The focus will be on a track which is nice to drive, rich in variety but not a high speed track for best times

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.