Doorgaan naar hoofdcontent

Slotvisie: afscheid en welkom

Nederland is een racebaanclub rijker. De nieuwe club heet slotrace club Zuidwending. Zuidwending is de naam van een plaats vlak bij Veendam in de provincie Groningen. Er wordt hard gewerkt aan een vier sporen digitale racebaan van Carrera. Iedere woensdag- en vrijdagavond wordt er geracet in het buurthuis aan de Zuidwending 199.
De club heeft een website: srczuidwending en een Facebookpagina.

Porsche Harry heeft helaas zijn racebaan opgeruimd. Ik las graag zijn belevenissen in de racebaanwereld. Hij gaat (voorlopig) sleutelen aan zijn 78-er Opel Kadett C Coupé 1.6S. De racekoffer wordt niet verkocht, dus we houden hoop dat hij ooit weer het licht zal zien. In ieder geval: Harry bedankt voor de leuke blog die al die jaren hebt bijgehouden.

Bij HenkG. is het ook stil geweest. Hij heeft in de tussentijd wel geracet want zijn kruising is versleten (vrreemde zin, dat klopt). Op zijn blog kun je zien dat hij de kruising van zijn prachtige houten racebaan heeft verbeterd.

Eindelijk heb ik weer tijd gehad (gemaakt) om te racen. Ik heb vooral veel gereden met de BRM Megane. Een heerlijke auto.Scalextric heeft een nieuwsbrief verzonden: van Star Wars tot het slotrace-evenement in Engeland. Scalextric: "The UK Slot Car Festival 2012 takes place at the Heritage Motor Centre, Gaydon, Warwickshire this Sunday 20th May." Er komen veel prominenten uit de racebaanwereld naar dit evenement. Via Slotforum.com is het te volgen.

Deze week heb ik enkele modellen besteld. Volgende week hoop ik de NSR Audi R18, de Slot.it Lola LMP en de Slot.it Lancia LC2 te ontvangen. Volgende keer meer hierover.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Bouwverslag Pleasuredome 2010

Een racebaan maken van hout kan iedereen. Je moet natuurlijk niet te onhandig zijn, maar met een beetje hulp hier en daar, kunnen alle hobbyisten erin slagen om je eigen ‘droomcircuit’ te maken. Dit is een verslag, plan van aanpak, van mijn houten racebaan Pleasuredome 2010.Stap 1 – Layout

De belangrijkste stap is gelegen in de voorbereiding van het baanontwerp. Het baanontwerp moet in de meeste gevallen worden aangepast aan de ruimte van de kamer. In eerste instantie koos ik ervoor om de baan – zoals Pleasuredome 2009 – met één kant tegen de muur te plaatsen, waardoor de racebaan prominent in het midden van de racebaankamer kwam te staan. Van dat idee ben ik afgestapt, omdat ik uiteindelijk voor een klassiek recht stuk heb gekozen en de bochtencombinatie zodanig heb afgestemd met de ruimte om plaats te creëren. Met de vorige racebaan was het erg krap in de kamer. Nu is de baan in een hoek geplaatst en is er voldoende plaats voor vier volwassen personen. De lengte van de baan is minder…