Doorgaan naar hoofdcontent

Slotvisie

Op het forum van Slottrack kwam ik deze week het racebaanproject van Dagobert tegen. Op racebaan van Dagobert kan (later) gestreden worden in een race event dat begint en eindigt in de haven van het stadje Grange-le-Temple. In de post op het forum staan ook foto's van het circuit in Reims. Dit doet mij sterk denken aan een oud project van mij. De Scalextric tribune en pitgebouwtjes heb ik een tijd geleden gebruikt om deze in de sfeer van Reims te maken. In het Duitse tijdschrift Car-On-Line heeft destijds (2005) dit artikel gestaan.In de webwinkel van Slotracing Friesland zag ik de Leyland Transporter set van Proto Slot-kit staan. Wat een plaatje. Voor slechts € 500 kun je de trotse bezitter worden van deze prachtige transporter. Je moet nog wel de onderdelen, zoals een motor, assen en wielen kopen om het rijdend te krijgen.

Op het Slotforum staat een uitgebreide discussie met foto’s over de NSR Audi R18. JamieG trekt de volgende conclusie: “After running the Audi R18 for a while I can confirm it is an excellent NSR product able to compete against the Mosler.”

De laatste foto’s van de Minardi Ring zijn te bewonderen op het Slotforum.

Ook op het Slotforum vind je een interessant onderwerp voor mensen die de racebaan willen schilderen. Welke verf is het meest realistisch? Hier vind je het antwoord.

De Souterrain Cup is een groot succes geworden. Een prachtig initiatief . Vanuit het hele land zijn racende bloggers afgereisd naar Voorhout om daar in de kelder, uh souterrain, te strijden voor de bokaal (‘Championship of the Bloggers). Op alle blogs (o.a. Twettrack) is uitgebreid verslag gedaan.

De auto van de week is wat mij betreft de Corvette C6R van NSR. Deze prachtige orange uitvoering is bijna een must-have voor ons allemaal.

Tot slot wil ik jullie even wijzen op het prachtige beeldverslag dat Tim heeft gemaakt van de Slipstream 12,5 jaar races. Wat kan die vent spectaculaire slotrace foto’s maken. Dat zien we graag!

Naschrift (1 april): Guus van Slotracing Friesland wees mij er op dat de set compleet is, dus de kit is voorzien van alle onderdelen.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.