Doorgaan naar hoofdcontent

De racebaan van Luckypower

Luckypower mailde mij vorige week foto's van zijn 'low budget' racebaan. Luckypower vertelt zelf wat de bedoeling van zijn racebaan is, van wie hij tips heeft ontvangen en hoeveel het één en ander gekost heeft.Luckypower of zijn racebaan:
"De racebaan is tot stand gekomen met medewerking en tips van MercA, HvanD, Rene van RHslotracing en Max.

Doel van de baan: Lowbudget, moet zo aan de kant kunnen worden gezet zonder dat er wat afvalt maar moet wel goed rijden! Er mag niks boven de baankanten uitsteken ivm met opslag plat tegen de muur. Geld uitgeven doe ik liever aan een regelaar of goede auto’s. De baan is geheel vastgeschroefd op de platen (nokjes ad zijkant baandelen) en verzonken. Over de schroeven is zwarte isolatietape geplakt en witblauwe tape voor curbstones. Op de baandelen zelf witte lijnen met permanentmarker. Voor de rest ook alles vastgeschroefd/gelijmd. Elk spoor is apart gevoed, gewoon door std aansluitbaandelen te gebruiken en aan te passen. Elk soort regelaar kan worden aangesloten dmv verloopstekkertjes (installatiedraad in de baandelen met daaraan female banaanstekkers). Afmetingen totale tafel; 2.85 x 122.

Gebruikte materialen: Fleischmann 2e hands baandelen (kosten bijna niks) alles opgepoetst, rijdt super en geleid zeer goed. Incl de regelaars met rem maar die worden vervangen door betere regelaars. 2 stuks regelbare trafo (pds 2 ampere), 2e hands, 10 euro per stuk.
Hout (al het hout is afval van de bouwmarkt, grote stukken spaanplaat (had ik geluk mee) en stroken mdf. Alleen de balkjes ad onderkant zijn gekocht (ongeveer 15 euro)
Paar rolletjes isolatietape (10 euro ongeveer). Permanentmarker wit. Bus isolatieschuim (tip action 3 euro). Behanglijm voor papier-maché. Houtlijm. Secondelijm. Grasmatje action (1,30 euro) voor struikjes). Resten verf van thuis en bekenden (iedere heeft wel wat restjes). Reclamestickers en logo’s van internet. Zakje strooigras 2 euro. Flink wat schroeven. Kartonnen rolletjes voor bandenstapels. Stukken foam uit verpakking van een of ander apparaat voor afscheiding bocht en opvangen auto’s. Zo heb ik het ongeveer wel. Ik zit denk nog ruim onder de 100 euro inclusief 2 regelbare voedingen en std regelaars.

Volgende stappen worden nog genomen: Er zijn plekken vrijgehouden voor wat los neer te zetten, zoals tribunes. Eigen opklapbare poten per tafel. En natuurlijk komt er ook een tussendeel om de rechte stukken te verlengen, wellicht in de vorm van een soort brug tussen de 2 delen."

Kortom, die Luckypower is goed bezig! Bedankt voor je bijdrage.

Reacties

M.v.Schie. zei…
Fantastisch gedaan zeg !
Alphons zei…
Met de zelfde insteek is ook mijn baantje bijna identiek. Ook ik heb afvalhout maar dan van mijzelf en de buurman gebruikt oppervlak is 280x110.

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.