Doorgaan naar hoofdcontent

Classic Cup Racing Unlimited 1 april

Ingezonden mededeling

Op zondag 1 april 2012 zal op de mooie Fleischmann baan van Racing Unlimited te Marrum de tweede Classic Cup race 2012 worden verreden. De Classics kunnen zicht weer opstellen op de startgrid !

In zowel de Standaard klasse, de Touring klasse als Modified klasse zullen medailles te winnen zijn. Deze race zal in twee heats gestreden worden.
Verder is er een prijs voor de Best Rookie en Concours d'elegance.

Op de website www.classic-cup.nl is zowel het reglement als de homologatielijst te downloaden. Ook is het op deze site mogelijk alvast in te schrijven en/of extra bandjes te reserveren.

Inschrijving voor deze race bedraagt € 6,- inclusief 1 paar handout banden.
Exemplaren van de Scaleauto Foamband smal genoeg voor Classics zijn gearriveerd ter test. Bij deze race zal echter gebruik worden gemaakt van de Slot.it C1 compound.

De keuze is tussen :
PT 34 - 19,5 x 10 mm (dunne band, voor de grotere maat velg)
PT 35 - 20 x 9,5 mm
PT1159c - 17.2 x 9.5 mm (dunne band, voor de kleine maat velg)
PT1152C1 - 19.5 x 10 mm

Deze banden worden zonder schuren op de velgen geplaatst door de rijder bij de keuring.

Globaal zal de racedag er als volgt uitzien:

Baan open: 08.00 uur
Inschrijving+technische keuring: 10.30 uur
Begin race: 12.00 uur
Eind race: 16.30 uur
Prijsuitreiking: 17.00 uur

Enige wijziging en uitloop op het schema is altijd mogelijk.
Voor routebeschrijving zie: www.racingunlimited.nl

Frank Goyaerts
FrankSlot
"Alles voor de Fervente Slotracer"

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.