Doorgaan naar hoofdcontent

International Toy Fair 2012

Via het Slotforum kun je goed volgen welke nieuwe modellen door de diverse merken zullen worden geïntroduceerd dit jaar.

Slot.it heeft een prachtige pits bij het digitale racesysteem staan. Eindelijk is het digi systeem klaar. Ik ben benieuwd of het aan zal slaan. Oogverblindend is de Lancia LC2 in Martini kleuren. Die moet op het lijstje. Slot.it komt ook met een snellere platte motor, de Flat 6 25.000 rpm.
Slot.it verrast ook met een hele bekende Porsche uit het Le Mans verleden.

Ninco heeft ook een fraaie Lancia in de aanbieding. Het digi systeem is er nog, maar geen innovaties. Voor het analoge systeem zijn wel wireless regelaars ontwikkeld. De helicopters en boten gaan het op den duur winnen van het slotracen, althans daar lijkt het op. Een zorgelijke ontwikkeling.

Avant Slot nieuwe versies uitbrengen van de Le Mans Peugeots en Audis. Daarnaast komt een nieuwe Lotus Elise GT1. Van de Mirage Gr8 (Le Mans 1975) moet je houden of niet. Een bijzonder model, want dat is het.

Carrera blijf het digitale racesysteem wel ontwikkelen. En dat doen ze goed. Bekijk de foto's op het Slotforum.

Fietsen, Star Wars, Olympische Spelen en meer ongein bij Scalextric.

Scaleauto pronkt met de S7R en andere fraaie modellen. Die zijn goed bezig.

NSR gaat 2mm leveren voor de pro-racers. De assen, want daar gaat het over, zullen met die maat niet standaard in de auto's komen. De Toyota LMP1 staat op mijn lijstje.

Ik ben er geen liefhebber van op de baan, maar de modellen van MRRC zien er geweldig uit. Dit oude merk blijft maar doorgaan.

'Old soldiers never die', dat lijkt het motto te zijn van Flyslot. Ze zijn er nog steeds, en hoe! Veel nieuwe modelle en de trucks zijn ook weer terug. En je kunt de auto's nu ook beter horen... surf naar het Slotforum.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.