Doorgaan naar hoofdcontent

12,5 jaar Slipstream

 
Ingezonden mededeling:

Dit voorjaar bestaat SlipStream al weer 12 ½ jaar, wat gaat dat toch hard! Deze mijlpaal willen we zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom gaan we, geheel in stijl, een 12 ½ uurs race houden op zaterdag 17 maart a.s.
 
Maar we pakken het anders dan anders aan. Wij zorgen voor de auto’s. Er staan 6 (plus 1 reserve) Slot.it Audi R8C wagens klaar. Deze zijn wedstrijdklaar gemaakt en staan dus ook al op schuimbandjes. Je hoeft dus sowieso al geen auto mee te nemen, een regelaar is voldoende. Mocht er iets kapot gaan, dan zal de pitcrew van SlipStream de reparaties zo snel en vakkundig mogelijk uitvoeren.
 
We gaan in teamvorm rijden. Dus meldt je aan met een team. Wat voor team? Dat maakt niet uit. Slotbloggers, krasse slotraceknarren, clubs, MRCN’ers, FSN’ers, 1 op 24’ers, 1 op 28’ers, 1 op 32’ers en andere slotraceliefhebbers staan helemaal vrij om een team samen te stellen en in te schrijven. Het minimaal aantal rijders per team is 4, het maximum is vrij. Het inschrijfgeld per team bedraagt 12 ½ Euro (hoe kunnen we het verzinnen?), en daarvoor krijgt het team ook nog eens 10 consumpties (10, dat dan weer wel).
 
We rijden 2 heats van 6 uur, waarbij de stints (rijbeurt per spoor) een uur duren. Er mag daarbij ongelimiteerd van rijder gewisseld worden. Dus mocht je kramp in je vinger krijgen of een ander ongemak, dan kan je teammaatje direct overnemen. O ja, dat halve uur hebben we nodig om telkens van spoor te wisselen. En als een team van spoor wisselt blijft de auto gewoon op het gereden spoor staan, zodat iedereen met de 6 verschillende auto’s rijdt. Redelijk eerlijk dus. Er zullen leuke prijsjes te winnen zijn en verder zal er voor iedere deelnemer ook nog een aandenken zijn. Er is ruimte voor 6 tot 8 teams. Mochten er meer dan 6 teams inschrijven dan gaan we teams in en uit laten draaien en duren de stints iets korter.
 
Maar het gaat hoofdzakelijk om het plezier en de gezelligheid. Daarom hebben we ook een iets meer uitgebreide catering dan normaal. Naast de gebruikelijke hapjes en drankjes zal er ook een barbecue zijn waarop verse hamburgers gaar (of erger?) gestookt gaan worden. Deze zullen samen met het broodje voor 2 ½ euro over de bar gaan. Er zijn ook belegde broodjes en andere hapjes, genoeg om de lange en gezellige dag door te komen.
 
Wil je meedoen? Schrijf je in met een team! Wil je niet rijden, kom dan gewoon langs voor de gezelligheid! Heb je geen team en wil je toch rijden? Schrijf dan ook in. We kunnen misschien wel een team van “losse” rijders samenstellen of je bij een team onderbrengen.
 
O ja, de club gaat die dag om 8 uur open en de wedstrijd start om 10 uur. De finish is zo rond 22.30 en het naborrelen duurt tot ……?????
 
Inschrijven via: info@slipstream-slotracing.nl
 
Tot 17 maart!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.