Doorgaan naar hoofdcontent

Kwalificatie Ninco World Cup 2011

Bericht van www.slotracingfriesland.nl:

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus strijden 12 teams om de eerste plaats. Het beste team zal naar de WK in Spanje gaan om Nederland te vertegenwoordigen. Op deze dagen kan iedereen langs komen om te kijken. De deuren zijn open van 10.00 - 16.00 uur en de entree is gratis. Waar? Jaarbeurs Utrecht, Juliana-Foyer, ingang Oost bij P3
(volg de Ninco-borden).

Ook zal er een grote verkoopstand zijn met alles op het gebied van racebanen
zoals: auto's, onderdelen, startsets, baandelen, accessoires en meer.

Er zal ook een offroad demobaan staan.

Wilt u iets mee laten nemen naar deze beurs? Mail ons obdijk@wanadoo.nl.

Reacties

MarcStouten zei…
lijkt me leuk om keer te bekijken.

Zag meer info op http://www.nincocup.nl/
JeeWee zei…
Ja, gunstig voor de racefans is dat het nu in het midden van het land wordt gehouden.
MarcStouten zei…
zondagochtend wil ik erheen!!
Marc Brevoord zei…
Gisteren ook even kijken, indrukwekkende baan hoor!

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.