donderdag 7 april 2011

Spuitgast

Ik heb enkele mailtjes ontvangen met de vraag hoe ik de Corvette roze heb gemaakt. Helaas heb ik geen foto's gemaakt, dat doe ik een volgende keer. Graag wil ik in het kort uitleggen hoe ik te werk ben gegaan.

Ondanks de kleur...is het uitstekend gelukt. De verf dekt overal goed. Ik ben absoluut geen expert in modelbouwen. Ik wil het wel vaker gaan doen, zo'n kit kopen, want het geeft wel een goed gevoel als het af is.

Ik heb een normale (goedkope) spuitbus genomen waarmee je plastic van een kleurtje kunt voorzien. Bij elke hobby winkel verkrijgbaar. Tamiya heeft een hele grote keus, maar er zijn meer merken.
Met een paar wasknijpers heb ik een constructie gemaakt waarmee de kap op een groot stuk karton was geplaatst. Ik had geen grote doos ter beschikking, om een soort 'paint booth' te maken.
De wasknijpers had ik met ´schildersplakband vastgemaakt op het karton, zodat het niet kon omvallen.
De bus moet je goed schudden. Dan de eerste laag aanbrengen. De afstand nemen die aanbevolen wordt, dat is 30-40 cm. Niet te dichtbij, dan wordt de laag te dik en gaat de verf druipen.
Na dertig minuten weer, en dat zo'n 5 a 6 keer. Denk niet dat je in een keer het model in de goede kleur krijgt.
Per keer van een andere kant spuiten.

Zorg ervoor dat het stofvrij is waar je gaat spuiten. De verf stinkt enorm dus huisgenoten vinden het prettiger als je dit in de schuur of garage doet...

Als je strepen of vormen wilt aanbregen op de auto moet je speciaal afplakband gebruiken. Het eerder genoemde Tamiya heeft dat in het assortiment.

Binnenkort zal ik foto's maken als ik weer een auto onderhanden neem. Het zal roze worden, want de spuitbus is nog lang niet leeg....

Geen opmerkingen: