Doorgaan naar hoofdcontent

Spuitgast

Ik heb enkele mailtjes ontvangen met de vraag hoe ik de Corvette roze heb gemaakt. Helaas heb ik geen foto's gemaakt, dat doe ik een volgende keer. Graag wil ik in het kort uitleggen hoe ik te werk ben gegaan.

Ondanks de kleur...is het uitstekend gelukt. De verf dekt overal goed. Ik ben absoluut geen expert in modelbouwen. Ik wil het wel vaker gaan doen, zo'n kit kopen, want het geeft wel een goed gevoel als het af is.

Ik heb een normale (goedkope) spuitbus genomen waarmee je plastic van een kleurtje kunt voorzien. Bij elke hobby winkel verkrijgbaar. Tamiya heeft een hele grote keus, maar er zijn meer merken.
Met een paar wasknijpers heb ik een constructie gemaakt waarmee de kap op een groot stuk karton was geplaatst. Ik had geen grote doos ter beschikking, om een soort 'paint booth' te maken.
De wasknijpers had ik met ´schildersplakband vastgemaakt op het karton, zodat het niet kon omvallen.
De bus moet je goed schudden. Dan de eerste laag aanbrengen. De afstand nemen die aanbevolen wordt, dat is 30-40 cm. Niet te dichtbij, dan wordt de laag te dik en gaat de verf druipen.
Na dertig minuten weer, en dat zo'n 5 a 6 keer. Denk niet dat je in een keer het model in de goede kleur krijgt.
Per keer van een andere kant spuiten.

Zorg ervoor dat het stofvrij is waar je gaat spuiten. De verf stinkt enorm dus huisgenoten vinden het prettiger als je dit in de schuur of garage doet...

Als je strepen of vormen wilt aanbregen op de auto moet je speciaal afplakband gebruiken. Het eerder genoemde Tamiya heeft dat in het assortiment.

Binnenkort zal ik foto's maken als ik weer een auto onderhanden neem. Het zal roze worden, want de spuitbus is nog lang niet leeg....

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.