Doorgaan naar hoofdcontent

Boeken over Slot Classic

Het eerste boek heeft de titel The tenth anniversary collector's guide. De uitgave verscheen in 2005. Een groot deel van de wereldbevolking kan kennis nemen van het merk Slot Classic, want de teksten zijn in drie talen weergegeven, te weten Duits, Engels en Spaans. In eerste instantie was het de bedoeling om een referentiegids te maken. Gaandeweg werd de brochure (tachtig pagina's) omgevormd tot een boek van honderdnegentig pagina's.De boeken zijn prachtige naslagwerken geworden voor de verzamelaars van Slot Classic modellen. De fabrikant Slot Classic heeft een ruime en vooral trouwe fanbase. Niet alleen de kopers van deze exclusieve slotcars zijn geïnteresseerd in deze boeken, maar ook liefhebbers van kwalitatief hoogstaande slotcars en verzamelaars van racebaanboeken zullen deze boeken aanschaffen.

In het eerste deel wordt vanzelfsprekend de eerste tien jaren van de firma behandeld. Deze periode kent pieken en dalen van het merk dat in 1995 werd opgericht door César Jiménez. Het eerste model dat het levenslicht zag, was de Pegaso Z-102 Touring. Er werden slechts 300 modellen gemaakt. Gedurende de jaren is het vakmanschap van César Jiménez toegenomen en werden de modellen steeds beter afgewerkt. De kant-en-klare modellen zijn moeilijk, zo niet onmogelijk, te vinden. Bij verzamelaars waar een bepaald model ontbreekt in de collectie is de enige kans een kit (bouwdoos) te kopen en zelf aan de slag te gaan. Overigens zijn bij enkele Nederlandse racebaanwinkels nog een paar modellen van Slot Classic verkrijgbaar.
Een verzamelaar van Slot Classic wordt het sowieso lastig gemaakt de collectie compleet te maken. Voor speciale door het merk gesponsorde evenementen werden modellen uitgebracht in zeer gelimiteerde uitgaven, variërend van 8 tot 50.

Als je een boek leest dat door een 'obsessieve' verzamelaar is geschreven, heb je het voordeel dat er inside informatie naar buiten komt. Alleen met een bijzonder contact van de schrijver met de producent maakt het mogelijk dat fouten van de maker worden erkend.
In het eerste boek staat het voorbeeld van een model dat bijna in de verkeerde kleur op de markt verscheen. Net op tijd kwam de fabrikant er achter dat de Ferrari 250 GT SWB niet rood maar blauw was. In het boek zij foto's gepubliceerd van het kapje in de verkeerde kleur.

Het tweede deel behandelt de hoogtijdagen van Slot Classic. Alle modellen zijn al uitverkocht voordat ze geproduceerd zijn. Eerst waren de modellen binnen enkele dagen op nadat ze op de website van het merk waren gezet. Omdat sommige vaste verzamelaars achter het net visten, is een abonnementen systeem opgezet. Het resultaat is dat alle 400 of 500 modellen standaard uitverkocht zijn. Slot Classic behoort daarmee op zijn manier tot één van de succesvolste slotcar fabrikanten.

De fotografie in de boeken is zeer goed verzorgd. Je kunt duidelijk zien dat daarvoor een professional is ingehuurd. De niet te vermijden 'saaie' productfoto's worden afgewisseld met foto's van modellen in fraaie diorama's.

Voor een overzicht van alle modellen kun je de website van slotclassic.com raadplegen.

Zoals gezegd hebben enkele winkels nog modellen van dit exclusieve merk in voorraad. Replica's met een oplage van 400/500 stuks kosten toch al gauw minimaal 215 euro. Het is mogelijk om voordeliger te genieten van deze modellen door de twee boeken aan te schaffen (Meer info: Slot Classic.com)).

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.