dinsdag 15 februari 2011

Slot.it Audi R8C 1999

Het eerste model van Slot.it was de Audi R8C. Deze slotcar van Slot.it bracht een soort van revolutie teweeg in racebaanland. Het was eigenlijk een van de eerste modellen die klaar was voor gebruik voor de veeleisende hobbyist. Tot die tijd moesten alle modellen, ook voor thuisgebruik, vaak worden aangepast met onderdelen. Toevallig was Slot.it ook de specialist in onderdelen. De eerste auto van Slot.it was meteen een hit op de clubcircuits.Ik was destijds ook blij verrast met de eerste slotcar van Slot.it. In 2002 kwam de eerste versie van de Audi R8C uit. Een nieuwe standaard werd gezet. Slot.it maakte duidelijk dat goede slotcars voorzien moeten zijn van goede materialen. Plastic is voor het kapje en het chassis, niet voor de onderdelen.
Met de grijze Audi (het allereerste model) heb ik veel meegemaakt. Het was de eerste auto voor mij met hoogwaardig materiaal. Ook was het de eerste slotcar waar ik zelf verlichting in heb gebouwd. Maar de belangrijkste stap voor mij was de overgang van magneet naar zonder magneet. De Audi R8C van Slot.it heb ik daarvoor gebruikt. Ik gebruikte toen de baanstukken van Ninco en wilde, net zoals in de Spaanse clubscene, racen zonder magneet maar ook zonder lood.

De laatste versie van de Audi is de R8C CA12R2, de zogenaamde RAW-versie. Slot.it wil met de heruitgave in 2010 van deze auto bewijzen dat er in de kleine tien jaar toch het nodige is ontwikkeld. De productie is verlegd van Italië naar China, om maar iets te noemen. Maar er is natuurlijk meer te melden.
Het plastic kapje is lichtgewicht en ziet er in het oranje bijzonder goed uit. Dit model heeft alleen de opdruk Audi, het merkteken (de ringen) en de naam Shell op de zijkanten van de vleugel.
Het chassis heeft een sub-chassis voor een Angle winder motor opstelling. Het sub-chassis heeft een speciale stopper, waardoor het afstellen van de achteras zeer eenvoudig is.
Inmiddels heeft Slot.it ook de McLaren Racing en Nissan Racing als 'RAW' uitgebracht, ook fel oranje. Echte aanraders.De standaard oranje Slot.it motor heeft plaats moeten maken voor de Flat-6.
De auto is uitgerust met het gouden tandwiel, maar meegeleverd zijn een groen en blauw tandwiel. Twee zachte bandjes zijn ook bijgevoegd. Maar dat is nog niet alles. De cockpit kan vervangen worden door het bijgeleverd lexan interieurtje. Voor de wedstrijdracer is dit zeker een goede optie, indien die reglementair wordt toegestaan.

Pas op met het verwijderen van het schoentje. Het zit behoorlijk vast en omdat het chassis van lichtgewicht materiaal is kan op het afbreken van het oog zeer goed mogelijk.

Deze snelheidsduivel is niet voorzien van een magneet, dus is deze auto in eerste instantie niet geschikt voor iedere thuisracer. Het is wel mogelijk een magneet te plaatsen op het sub-chassis.

Op de baan is deze auto vergelijkbaar met de Mosler van NSR. De tijden zijn nagenoeg gelijk op mijn racebaan. Het is een super auto die zo uit-de-doos tot de absolute top behoort. Deze slotcar is een aanrader, want de Flat-6 motor is voor de clubs gemaakt, maar op de thuisbanen is de motor goed onder controle te houden.Opgave originele gegevens van Slot.it t.b.v. de Audi R8C:

Plastic 15.8*8 front wheels
Zero Grip 17*10 front tires
Anglewinder Offset motor mount
Flat-6 R 22000 RPM high downforce motor
Z11 pinion, 6.75 mm diameter (new, optimized for Flat-6)
Z25 long hub Ergal crown
Aluminum 15.8*8 short hub rear wheels
P5 20×11 rear tires
Spares (included):
Z24 and Z26 long hub Ergal crowns
P6 20×11 rear tires
Lexan interiors

1 opmerking:

Finger2 zei

Mooi oranje is zeker niet lelijk