zaterdag 26 februari 2011

Sideways SW04 Riley MKXX

Het leuke van alle Nederlandstalige weblogs is dat we elkaar kunnen inspireren. Door de sites van Slot Racing Almere en Daytona Prototypes werd op het idee gebracht om mijn Riley van Sideways uit de doos te halen. Dit model stond driehoog op de laatste rij opgesteld op de kast, maar verdient een plek tussen de andere racemodellen.Begin 2009 kwam de Racer met het b-merk Sideways. Van deze Riley tel ik op de website van de Slotraceshop.nl zeven verschillende kleurvarianten (52,50 Euro per stuk). Als je een tegenstander zoekt dan kun je de Dallara aanschaffen. Het model lijkt erg op de Riley. Meer informatie over de modellen van Sideways vind je hier.De Riley van Sideways heeft erg veel weg van een model van Slot.it. Natuurlijk komt dat door de onderdelen die je onder het kapje aantreft. Zelf de schroefjes zullen je bekent voorkomen. Het kapje is nog iets beter uitgevoerd dan Slot.it modellen. Sideways gaat verder in de detaillering. De lak is perfect aangebracht. Het kapje is heel goed bedrukt met logo's en namen. Door de achterruit kun je op de motor kijken waar het logo van Ford goed zichtbaar is.

Mijn Riley heeft meer dan een jaar werkloos op de kast gestaan. Daarom heb ik de auto laten inrijden nadat ik de rubberen banden vervangen had voor siliconen van Slot Angels.Vervolgens heb ik auto 150 ronden laten rijden op de automatische piloot. Door enkele knoppen van de controller van Slot.it tegelijkertijd in te drukken, geef je spanning aan de baan en kun je met een klein knopje op de controller de snelheid regelen.
Na een paar rondjes rijden, viel mij op dat dit model een totaal andere instelling vergt van de regelaar dan de meeste andere auto's die ik gebruik (vooral NSR). Een paar rondjes klooien met de knoppen levert al snel een positief resultaat op en worden er constante tijden genoteerd.

Als je de onderzijde van de auto bekijkt zie je maar liefst tien schroeven zitten. Vier voor de bevestiging van de motor. Twee schroeven zijn om het kapje los te maken en dan blijven er nog vier over. Na het openen van de auto zie je aan de voorzijde op het chassis iets ongebruikelijks. Een plastic deel in de vorm van de letter H (aan de poten zitten de schroeven), dat lijkt ter versteviging van het chassis.

De auto rijdt zoals (andere!) modellen van Slot.it. Ik mis met de standaard motor een beetje extra pit, maar het is een fijn model om mee te racen.

Racer laat met de Riley van Sideways de consument proeven aan de perfectie van het moedermerk. Het smaakt naar meer!

Wat vind jij van slotcars van Sideways? Heb jij er ervaring mee?

3 opmerkingen:

Alphons zei

De Sideway Riley heeft een vrij lange wielbasis waardoor hij gemakkelijker door de bochten komt. Zelf heb ik het 12500toeren motor vervangen voor de 25000toeren motor van Slot-it en wat lood voorin geplaatst. Hij rijd heel stabiel en gaat moeilijk over de kop ,hier moet je je best voor doen.

Steffer zei

En ik blijf het een oerlelijke wagen vinden! Elke keer denk, uit welke hoek valt het wel mee? Nee, Daytona verdient mooiere racers....

JeeWee zei

Mooi van lelijkheid?