Doorgaan naar hoofdcontent

Racebaankamer JeeWee

Er wordt mij weleens gevraagd hoe mijn racebaankamer er uitziet. De lezers willen weten wat ik in mijn kast heb staan. Ondanks dat ik wel gesteld ben op mijn privacy heb ik toch een paar foto's gemaakt die meer duidelijkheid geven.Inmiddels is de plastic racebaan vervangen door een racebaan van hout. De komende jaren zal er op hout worden geracet in de racebaankamer van JeeWee. Sommigen zeggen, als je eenmaal over bent op hout dan wil je nooit wat anders...we zullen zien. De tijd zal het leren.Aan de wand hangen fotolijsten met afbeeldingen van oude racebanen en slotcars van mij, covers van racebaantijdschriften en kunstzinnige foto's van een Carrera's kalender.Naast heel veel documentatie (racebaanboeken en tijdschriften) staan er in en op deze kasten een behoorlijk aantal slotcars. Dit is de verzameling. Het staat er nog slordig bij, daar moet binnenkort maar eens verandering in komen. Het klinkt misschien blasé, maar ik weet niet hoeveel auto's het zijn. De showboxen staan drie rijen dik opgestapeld. Overigens heb ik de laatste jaren ook weer veel slotcars van de hand gedaan.De slotcars die niet in een doos zitten, is het rijdend materieel.

Op het whiteboard houd ik de snelste rondetijden bij.

Reacties

Jacko zei…
Leuk hok!
PorscheHarry zei…
Hok? Geweldig als je zo'n ruimte kan vrijmaken voor de hobby. Dat is wel wat anders dan een baantje op zolder met een nokhoogte van 1,52mtr ...
Marc Brevoord zei…
Dat is een mooie racekamer!
Steffer zei…
Mooie ruimte...jammer dat die racebaan in de weg staat...haha...
Anoniem zei…
Begrijp ik nu dat je niet met alles rijdt?

grt,
sander
JeeWee zei…
Ik ben zeer tevreden met deze mooie kamer. Over een maand of zes ga ik weer verhuizen vanwege mijn werk. Het is dan weer afwachten wat en of ik terugkrijg.

Ik heb even de auto's geteld die niet in een doos zitten. Dat zijn er bijna tachtig. Ruim voldoende om mee te racen. In de dozen zijn auto 's die ik min of meer verzamel. Van sommigen weet ik niet eens meer waarom ik ze heb gekocht...er zitten wel series bij zoals Ninco Catalunya en alle McLarens en speciale Ninco modellen.
Bijna alle auto's die ik nu koop zijn alleen om te racen.
slotcar2000 zei…
white board ?.....

oh ja aan de rechterkant ;-)

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.