Doorgaan naar hoofdcontent

Ninco Lotus Exige GT3

Dit karretje, dat zich niet 1-2-3 laat temmen, heb ik weer eens uit de kast gehaald. Eerst was ik niet zo tevreden over de Lotus Exige GT3 van Ninco, want deze slotcar (uit 2009) liep vaak uit het slot. Althans, dat was mijn ervaring met deze Lotus in de standaard opstelling op mijn Ninco racebaan. Het is voor het eerst dat ik dit model op mijn houten racebaan zet. Het is een wereld van verschil. De Lotus rijdt nu soepel over mijn racebaan.De Lotus Exige GT3 ziet er prachtig uit. Het was het eerste model van Ninco's 'Sport' lijn. De auto is zeer goed gedetailleerd. Tot het moment dat dit model op de markt kwam, lag Ninco een beetje achter qua detailleringen op Scalextric. Met dit model evenaarde Ninco de concurrent. Zo zijn bijvoorbeeld de banden bedrukt met de merknaam. De spiegels zijn zeer flexibel dus afbreken zal niet gebeuren. De achtervleugel is ook enigszins beweegbaar. Ninco heeft nog geen verlichting in de auto. Slotcars van andere merken hebben dat vaak standaard.

De motor, een NC9 met de naam Sparker, is klein van formaat en heeft voldoende kracht voor een thuisbaan. Met deze slotcar heb ik weer een uurtje racebaanplezier beleefd.Technische gegevens Lotus Exige GT3 van Ninco
Totale lengte: 126,5 mm Wielbasis: 71,9 mm Hoogte: 34,9 mm Breedte: 59 mm Gewicht: 70 gram Banden: zonder profiel Magneet: schuin achter de motor Overbrenging: 32:12 Motor: NC-9 Sparkler Aandrijving: anglewinder, achterwielaandrijving.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.