Doorgaan naar hoofdcontent

Johny Crash Track SRM TestMijn racemaatje Johny Crash, ik heb het er al eerder over gehad, is door mijn toedoen belast met het racebaanvirus. Hij heeft zijn eigen racebaan gebouwd, dat ik de Johny Crash Track noem. Johny heeft alles tot in de perfectie geregeld. Alleen moesten we nog het Nederlandse programma Slot Race Manager doorgronden. Je moet er even wat tijd in investeren, maar dan heb je ook wat. Het programma oogt simpel, maar doet precies wat je wilt. We hebben een paar testraces gereden om het programma uit te proberen.Reacties

aronmorren1 zei…
Johny heeft het netjes voor elkaar zeg! 2 Slot-it regelaars, litzen van gevlochten RVS,zijn dus gewoon hele lange slepers!, en een mooi race proggie!

Kun je eens een leuke fotosessie van de baan maken JeeWee? Ben wel benieuwd eigenlijk.
JeeWee zei…
Kijk even op 2 en 4 februari, daar staan wat foto's. Als de baan helemaal klaar is dan ga ik er uitgebreid over schrijven.

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.