Doorgaan naar hoofdcontent

Woensdagavond, Raceavond

Gisteravond werd er weer gestreden in huize JeeWee om de wisselbeker (de winnaar is verplicht deze mee naar huis te nemen en te tonen aan zijn echtgenote). Willem reed de hele avond constant. Zelfs bij het uit de baan vliegen was hij constant, want dat deed hij steevast in dezelfde bocht. Johny Crash lag ver achter hem, maar werd tweede.

De snelste ronden die zijn verreden door dit racegroepje op Pleasuredome worden genoteerd op het whiteboard. Gisteravond konden Willem en Johny Crash de tijden verbeteren. Willem heeft nu ten doel gesteld om onder de vier seconden te rijden. Dat is mij pas eenmaal gelukt.

De Stig en ik reden niet met de snelle Moslers van NSR, maar hadden besloten om met de nieuwe Porsches van NSR van start te gaan. Dit was geen wijze beslissing. Het kostte mij erg veel moeite (concentratie) om de wagen in de baan te houden. Dat lukte over het algemeen wel, maar finishte op grote achterstand, want ik werd vaak voorbij gereden. De Stig kon maar moeilijk wennen aan de Porsche en vloog geregeld van de baan.

Het was weer een leuke avond met de racevrienden.

Reacties

PorscheHarry zei…
Vanwaar zoveel uitvliegers met die NSR 997 JeeWee, te krachtige motor? (King21, net als in de NSR Abarth die ik ooit op TwentTrack met veel moeite - ook hout - op de baan hield?)
JeeWee zei…
Nee de motor is gelijk aan die van de Mosler. Het is alleen onmogelijk om die Moslers bij te houden, die zijn simpelweg heel erg snel.

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.