Doorgaan naar hoofdcontent

Toy Fair 2011

Dit jaar vindt wederom de speelgoedtentoonstelling van Nurnberg plaats. Van 3 tot 8 februari worden de nieuwtjes van de speelgoedbranche tentoongesteld. Alle grote racebaanfabrikanten zullen daar aanwezig zijn.

Op de website van de Spielwarenmesse Nurnberg kun je alle informatie vinden. De tentoonstelling is vooral bedoeld voor professionele bezoekeres, dit zijn o.a. winkeliers en importeurs.

Als je van plan bent om te gaan, is het handig om de mobile applicatie te downloaden. Daar vind je alle informatie over de standhouders. De apllicatie is beschikbaar voor de BlackBerry, Java enabled mobile phone, PocketPC, Apple iPhone en Android Phone. Kijk op de webite van de speelgoedbeurs voor meer informatie.

Reacties

Steffer zei…
He, rustig aan, deze snelheid van posten hou ik niet bij! Sneller als Fr103....
Btw, is Racebaan.kommerenkwel niet iets voor je? Wel eerst afstoffen....
JeeWee zei…
Ja het gaat snel de komende tijd hier. Ik zal het nodige herpubliceren, maar met nieuwe foto's en eventueel aanpassingen aan teksten. Dus de komende tijd iedere dag een nieuw verhaaltje.

Kommerenkwel zal wel worden overgenomen door een commerciële partij op den duur denk ik zo...
JeeWee zei…
Racebaan.com. Ik heb er vandaag (14 januari) een stukje over geschreven.

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.