Doorgaan naar hoofdcontent

Carrera und Co.

Er is een nieuw racebaan boek uitgekomen. Het boek heet Carrera und Co. en is geschreven door Dieter Rudolph. Het wordt in het Duits als volgt beschreven.

Das Slotcar-Racing-Handbuch
Speed, Spaß und aufwendige technische Details lautet die Erfolgsformel der Carrera-Bahn. Wer erst einsteigt ins Slotracing oder wer die Jagd nach der schnellsten Rundzeit gewinnen will, braucht einiges an technischem Grundwissen: Das mit Begeisterung und Sachverstand geschriebene Handbuch gibt handfeste Kauftipps, erläutert verschiedene Bahnsysteme und die Programme führender Hersteller, präsentiert Zubehör und hilft bei Tuning und Wartung. Unentbehrlich für alle vom Rennfieber Infizierten!
Ik ben zeer positief verrast met dit boekje (145 pagina's). Het geeft hele goede en gedegen informatie over de huidige systemen en is voorzien van mooie foto's. Dit boekje is een aanrader voor beginners en mensen die iets meer willen weten over het slotracen in ruimere zin.

Het boek Carrera und Co. is bij Van Stockum online verkrijgbaar, maar ook bijvoorbeeld bij Bol.com.

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Racebaan merk keuze

Op dit moment bestaan er vier grote merken die racebanen aanbieden van goede kwaliteit. De fabrikanten zijn Carrera, Ninco, Scalextric en SCX. Ik zet niet alleen de voor- en nadelen van de vier systemen op een rijtje, maar geeft ook adviezen over de aanschaf van een startset. Dit artikel is naast de algemene informatie vooral gericht op het analoge racen.

Algemene adviezen
Ga met het maken van de baankeuze niet over een nacht ijs. Maak jouw keuze weloverwogen. Baandelen koop je niet vaak. Aan een eenmaal gekozen merk zit je min of meer vast. Probeer de verschillende merken uit bij vrienden of je winkelier. Maak geen keuze gebaseerd op de modellen van een merk. Alle 1:32 schaalmodellen kunnen gebruikt worden op alle vier belangrijke racebaanmerken.

Zoek uit of jouw favoriete racebaanshop de accessoires levert van het merk dat je in de toekomst nodig hebt. Onderdelen van auto's of extra baandelen moeten probleemloos verkrijgbaar te zijn.

Koop de grootste startset die je kan veroorlove…

Eerste indruk Carrera Digital 132

Na ervaringen met Ninco, Scalextric, Carrera, Ninco Digitaal, hout en weer Ninco (analoog) ga ik nu weer met Carrera aan de slag. Ik heb besloten om (deels) over te stappen op Carrera Digital 132.

Eind juli heb ik bij Klaas Bos in Putten een partij Carrera baandelen gekocht. Met deze baandelen heb ik een baan uitgelegd op de vloer van mijn woonkamer. Het doel was om diverse analoog modellen te testen op de Carrara ondergrond (fase 1). De hernieuwde kennismaking beviel erg goed. Mijn NSR en Slot.it modellen en BRM auto's reden erg goed op de baanstukken van Carrera. Ik was vooral blij dat de BRM auto's, die overigens schaal 1:24 zijn, omdat ze erg prettig onder controle zijn te houden op de brede baanstukken van Carrera.


De vakantie brak aan en eigenlijk was ik pas van plan om in de maand september met fase 2 te beginnen. Fase 2 is het uitproberen van een startset Carrera Digital 132. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op de tweede vakantiedag liep ik 'toevallig…

Op zoek naar een vaste baan?

Deze geweldige cartoon werd door Aart Kramer gemaakt en ingezonden. Meer over Aart kun je vinden op zijn website Kramera.nl.